Ma - Za : 09:30 - 18:00
Willem Dreeslaan 233, 2729 NE Zoetermeer
info@luxurymakeup.nl
06 33 81 61 80

IPL Ontharen

De behandeling

IPL Flits is vandaag de dag bewezen om duurzaam af te rekenen met overbeharing.Het is wetenschappelijk aan getoond dat met IPL Flitsen ongewenste haren op een efficiënte, veilige en comfortabele manier kan worden verwijderd De behandeling is vrijwel pijnloos. Je kunt het vergelijken met een klein elastiekje dat tegen je aan schiet. Alle lichaamsdelen kunnen worden behandeld.

Hoeveel behandelingen?

De groeicyclus van het haar bestaat uit drie fases:

Groeifase(de anagene fase)
Regressieve fase(de catagene/overgangsfase)
De rustfase(de telogene fase)

De IPL Flitsen zijn het meest actief op de haren welke in de groeifase zitten. Omdat niet alle haren tegelijkertijd in de groeifase zitten zijn er meerdere behandelingen. Een nieuwe behandeling kan pas plaatsvinden wanneer de haar de groeifase heeft bereikt. Tussen de behandelingen wordt een tussenpoos van 4 tot 8 weken aangehouden. Gemiddeld zijn er 10 behandelingen nodig voor een goed eindresultaat.

Hoe werkt IPL?

De behandel kop van het IPL-FLITS apparaat wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De IPL lichtflits richt zich op het pigment onder aan het haar. De hoge energiepuls en daarbij vrijkomende warmte wordt door het haar geabsorbeerd en vernietigt onderhuids het haarzakje van waaruit het haar groeit. Zo wordt het haar met wortel en haar-zakje volledig geelimineerd. Omdat het pigment in het haar, dat verantwoordelijk is voor de haarkleur de energie van IPL moet kunnen absorberen is de behandeling van zeer licht haar moeilijk en soms onmogelijk. Dankzij de nieuwe Bowie IPL techniek kunnen bijna alle huidtypen van zeer licht tot donker zonder problemen worden behandeld.

Voorbereiding en Nazorg 

Voor een optimaal resultaat is het van belang dat u samen met uw IPL specialist goede afspraken maakt over het verloop van uw behandeling. Uw IPL specialist kan u adviseren over het gebruik van zonnebank of zonnebaden voorafgaand, tijdens en na de behandelingen.
U mag het haar niet bleken of blonderen.

Het beste kunt u stoppen met epileren, harsen of andere ontharingsbehandelingen als u kiest voor IPL ontharing. Scheren is geen probleem. Overige zaken die op het resultaat van uw behandeling van invloed kunnen zijn, worden per situatie door uw IPL specialist beoordeeld en met u besproken. Zo rekent u snel, effectief en duurzaam af met ongewenste haargroei.

Ons laser apparaat waarmee alle ingrepen worden gedaan, is medisch gecertificeerd en gekeurd.